TIBBIYOTGA OID TERMINLARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiyotga oid terminlarning shakllanishi, manbalari, semantik xususiyatlari hamda ularning o‘zbek tilidagi o‘rni va ishlatilishi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, tibbiy terminlarning leksik tahlili orqali ularning tuzilishi va lingvistik xususiyatlari ochib beriladi.Annotation: This article discusses the formation, sources, semantic features of medical terms, as well as their role and use in the Uzbek language. Also, through the lexical analysis of medical terms, their structure and linguistic features are revealed.