ҲОДЖИ-АКБАР РАҲМОНУЛОВНИНГ ҲАЁТИ ВА ИЛМИЙ, ПЕДАГОГИК ҲАМДА ИЖТИМОИЙ ФАОЛИЯТИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси ФА академиялари, юридик фанлар доктори, профессор, Ўзбекистон Республикасида ҳизмат кўрсатган фан арбоби Ҳожиакбар Раҳмонқуловнинг ҳаёти ва илмий меъросига бағишланган. Унда олимнинг ёшлик йиллари, таълим олган даврлари,  юридик олий таълим муассасаларидаги кўп йиллик фаолияти ва халқаро хусусий ҳуқуқ соҳасига қўшган ҳиссаси ёритилади. Статья посвящена жизни и научному наследию академика Академии наук Республики Узбекистан, доктора юридических наук, профессора, заслуженного деятеля науки Республики Узбекистан Ходжиакбара Рахмонкулова. В ней освещаются молодость ученого, образование, многолетняя работа в высших юридических учебных заведениях и его вклад в сферу международного частного права.       This article is dedicated to the life and scientific heritage of the Academies of the Academy of Sciences of the Republic of Uzbekistan, Doctor of Laws, Professor, Honored Scientist of the Republic of Uzbekistan, Hojiakbar Rahmonkulov. It covers the scientist's youth, education, many years of work in higher legal educational institutions and his contribution to the field of private international law.