KAM TA'MINLANGAN OILALARNI IJTIMOIY VA IQTISODIY BARQARORLIGINI TA'MINLASHDA PSIXOLOGIK XIZMATNI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Kam ta'minlangan oilalarning ijtimoiy va iqtisodiy barqarorligini ta'minlashda psixologik xizmatning ahamiyati zamonaviy jamiyatda tobora ortib bormoqda. Ijtimoiy-iqtisodiy muammolar bilan yuzma-yuz kelayotgan oilalar nafaqat moddiy, balki ruhiy va psixologik qo‘llab-quvvatlashga ham muhtojdir. Moddiy yordam ko‘rsatish bu oilalarning hayot sharoitlarini yaxshilashda muhim bo‘lsa-da, psixologik xizmatlar oilaning ichki muhitini mustahkamlash, ularning ruhiy salomatligini saqlab qolish va ijtimoiy moslashuvini ta'minlashda beqiyos rol o‘ynaydi.Аннотация: Значение психологической службы в обеспечении социально-экономической стабильности малообеспеченных семей в современном обществе возрастает. Семьи, столкнувшиеся с социально-экономическими проблемами, нуждаются не только в материальной, но и в психологической поддержке. Хотя оказание материальной помощи важно для улучшения условий жизни этих семей, психологические услуги играют неоценимую роль в укреплении внутренней среды семьи, поддержании ее психического здоровья и социальной адаптации.Abstract: The importance of psychological service in ensuring the social and economic stability of low-income families is growing in modern society. Families facing socio-economic problems need not only material, but also mental and psychological support. While providing material assistance is important in improving the living conditions of these families, psychological services play an incomparable role in strengthening the inner environment of the family, maintaining their mental health and ensuring their social adaptation.