CHET TILINI O’QITISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI VA MADANIYATLARARO MULOQOT MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annoatatsiya: Zamonaviy dunyoda chet tilini o‘rganish nafaqat lingvistik bilim olish, balki madaniyatlararo muloqot qobiliyatini rivojlantirishning ham muhim vositasi hisoblanadi. Globilizatsiya jarayonlari tl o‘rganish usullarining yangilanishi va o‘qiish yondashuvlarining takomillashishini taqozo etmoqda. Ushbu maqolada chet tilini samarali o‘rgatishning bir necha zamonaviy usullari, til va uni o‘rganishda foydalaniladigan ta‘lim texnologiyalari hamda madaniyatlararo muloqot masalalari yoritib beriladi.Abtract: In the modern world, learning a foreign language is an important tool not only for acquiring linguistic knowledge, but also for developing intercultural communication skills. Globalization processes require the updating of learning methods and the improvement of reading approaches. In this article, several modern methods of effective foreign language teaching, language and educational technologies used in learning it, and issues of intercultural communication will be highlighted.