FITRATNING DRAMALARI: MILLIY UYG‘ONISH VA TARIXIY REALLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Abdurauf Fitrat ijodining  o‘rganilishi va tahliliga bag‘ishlangan. Unda Fitratning boy adabiy merosi, jadidchilik harakatidagi hissasi, dramaturgiya va nasriy asarlarining mavzusi hamda uslubiy xususiyatlari ko‘rib chiqilgan. Mustaqillik yillarida Fitrat ijodi bo‘yicha amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar va ularning o‘zbek adabiyoti taraqqiyotiga ta’siri tahlil qilingan.