ONA TILI DARSLARI ORQALI IJODKORLIKNI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ona tili ta’limi shaxsning ma’naviy va intellektual rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Ona tilida to‘g‘ri va ravon muloqot qila olish, shuningdek, ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirish o‘quvchilarning dunyoqarashini kengaytiradi. Bu jarayonning asosiy vositalaridan biri ona tili darslari orqali talabalarni ijodiy fikrlashga va nutqiy qobiliyatlarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan metodika va yondashuvlarni qo‘llashdir.         Mother tongue education has a great impact on the spiritual and intellectual development of a person. The ability to communicate correctly and fluently in the mother tongue, as well as the development of creative abilities, broadens the worldview of students. One of the main tools of this process is the use of methodologies and approaches aimed at developing students' creative thinking and speech abilities through mother tongue lessons.