KASBGA YO`NALTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasbga yoʻnaltirishning zamonaviy usullari, ularning ahamiyati va taʼlim jarayonidagi oʻrni tahlil qilinadi. Bugungi kunda mehnat bozori talablariga mos kadrlar tayyorlashda kasbga yoʻnaltirish faoliyatining samaradorligini oshirish dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi. Shu boisdan, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, innovatsion yondashuvlar, psixologik-pedagogik diagnostika va axborot-kommunikatsion texnologiyalardan foydalangan holda kasbga yoʻnaltirishning yangi modellari ishlab chiqilmoqda. Maqolada shuningdek, o‘quvchilarni kasbiy o‘zini anglashga yo‘naltirish, ularning qiziqishlari va qobiliyatlarini aniqlash, tanlovda ongli qaror qabul qilishlariga ko‘maklashuvchi usullar yoritiladi. Xulosa qismida esa kasbga yoʻnaltirish tizimini takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar beriladi.