SYMPY KUTUBXONASI BILAN ISHLASH: TENGLAMA, TENGLAMALAR SISTEMASI VA DIFFERENSIAL TENGLAMALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilidagi Sympy kutubxonasidan foydalanib matematik tenglamalarni, tenglamalar sistemasini va differensial tenglamalarni tahlil qilish usullari bayon etiladi. Sympy kutubxonasi analitik matematikani kompyuter yordamida amalga oshirishga imkon beruvchi kuchli vositadir. Maqolada bu kutubxonaning asosiy imkoniyatlari, undan qanday foydalanish, hamda amaliy misollar yordamida yechimlarni qanday topish haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan.В данной статье рассматриваются методы анализа математических уравнений, систем уравнений и дифференциальных уравнений с использованием библиотеки Sympy на языке программирования Python. Sympy является мощным инструментом для выполнения символьных математических вычислений. В статье подробно описаны основные возможности библиотеки, способы её использования и приводятся практические примеры.This paper discusses methods of analyzing mathematical equations, systems of equations, and differential equations using the Sympy library in Python. Sympy is a powerful tool for performing symbolic mathematical computations. The paper provides a detailed overview of the library’s core capabilities, usage techniques, and practical examples for solving problems.