MOBIL OPERATSION TIZIMLAR UCHUN DASTUR ISHLAB CHIQISH VOSITALARI (ANDROID STUDIO, XCODE). (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mobil operatsion tizimlar uchun dastur ishlab chiqish vositalari, xususan Android Studio va Xcode muhitlari tahlil qilinadi. Har ikki platformaning funksional imkoniyatlari, afzalliklari, ishlab chiqish jarayoni va o‘zaro farqlari ko‘rib chiqilgan. Maqola mobil ilovalar yaratish istagidagi dasturchilar uchun foydali ma’lumotlar beradi.This article analyzes the development tools for mobile operating systems, in particular Android Studio and Xcode. The functionality, advantages, development process and differences between both platforms are considered. The article provides useful information for developers who want to create mobile applications.В данной статье анализируются инструменты разработки для мобильных операционных систем, в частности Android Studio и Xcode. Рассматриваются функциональность, преимущества, процесс разработки и различия между обеими платформами. В статье представлена ​​полезная информация для разработчиков, желающих создавать мобильные приложения.