ONA TILI DARSLARIDA O‘QITISH VOSITALARIDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ona tili taʼlimida o‘qitish vositalaridan foydalanishning samaradorligi, zamonaviy texnologik va an’anaviy didaktik vositalar orqali ta’lim sifati va o‘quvchilar faolligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. O‘quvchilarda tilga nisbatan qiziqish, mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda vizual, audio, multimedia vositalarning ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijalariga asoslanib uslubiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.This article examines the effectiveness of using teaching tools in mother tongue education, with a focus on how traditional and modern didactic means—such as visual, audio, and digital tools—enhance student engagement and learning quality. It analyzes the impact of multimedia and interactive methods on students’ interest in language and development of independent thinking. The study also presents methodological recommendations based on empirical results.