DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATINI KUCHAYTIRISHDA AUDIT XIZMATINING ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola davlat moliyaviy nazoratini kuchaytirishda audit xizmatining rolini chuqur tahlil qiladi, Oʻzbekiston va xalqaro tajribalarni solishtiradi, audit tizimidagi kamchiliklarni aniqlaydi va ularni bartaraf etish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqadi. Tadqiqotda zamonaviy audit usullari, mustaqillikni taʼminlash mexanizmlari va innovatsion texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi oʻrganilgan. Xalqaro standartlarga moslashtirish, kadrlar malakasini oshirish va fuqarolik jamiyatining ishtirokini kuchaytirish yoʻllari tavsiya etilgan.