УСТРОШОНА ЁДГОРЛИГИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Бугунги Ховостнинг жануби ғарбидаги Карвонсарой қишлоғининг қаршисида кўхна Ховст шағар харобаси жойлашган. Қадимий Уструшона худудидаги энг йирик ва мураккаб бу археологик арк, шахристон ва роботдан иборат. Унинг робот қисми бузилиб кетган.