ONA TILI DARSLARIDA O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ta’lim nazariyasida o‘qib tushunish ko‘nikmasi o‘qilgan matn mazmunini anglash jarayoni sifatida qaraladi. O‘qib tushunishni rivojlantirishda qo‘llaniladigan metod va usullar, PISA va PIRLS xalqaro baholash mezonlari bilan bog‘liqlik, hamda o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar beriladi.In educational theory, reading comprehension is considered as the process of understanding the content of the read text. It also discusses the methods and techniques used to develop reading comprehension, their connection with the international assessment criteria of PISA and PIRLS, and provides practical recommendations for teachers.