МАҲАЛЛА ҲУҚУҚ-ТАРТИБОТ МАСКАНЛАРИ ФАОЛИЯТИНИНГ АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ ВА ТУРЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Ушбу мақолада маҳалла ҳуқуқ-тартибот масканлари фаолиятининг асосий йўналишлари, ўзига хос хусусияти, вазифалари, маҳалла ҳуқуқ-тартибот масканлари фаолиятини тартибга солувчи қонун ва қонун ости норматив-ҳуқуқий ҳужжатлари, маҳалла ҳуқуқ-тартибот масканлари фаолиятини ташкил этиш жараёнидаги мавжуд муаммо ва камчиликлар ҳамда уларнинг ечимлари юзасидан фикр ва мулоҳазалар ёритилган.Аннотация. В данной статье освещены мнения об основных направлениях деятельности, специфике, задачах, законодательных и подзаконных актах, регулирующих деятельность махаллинских учреждений правопорядка, имеющихся проблемах и недостатках в процессе организации деятельности махаллинских комитеттов и взаимодествие с правоохранительними органами и их решениях.Abstract. This article highlights opinions on the main activities, specifics, tasks, legislative and  regulating activities of neighborhood law enforcement agencies, existing problems and shortcomings in the process of organizing the activities of neighborhood law enforcement agencies and their solutions.