ЁШЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ ОНГИ ВА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТИНИ ЮКСАЛТИРИШДА ЭКСТРЕМИЗМ ВА ТЕРРОРИЗМНИ ОЛДИНИ ОЛИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Мақолада дунёда юз бераётган хавф хатарлардан мамлакатимиз ва фуқароларнинг тинчлик ва хавфсизлигини таъминлаш ёшларнинг ҳуқуқий маданиятини ошириш, аҳолининг саводхонлигини оширишда ички ишлар органи ходимларининг ҳуқуқий онги ва маданиятини юксалтириш, уларнинг қонун ҳужжатларини тўғри қўллай олиш амалиётини сифат жиҳатидан янги босқичга кўтариш масаласи ҳусусида фикр юритилган.Аннотация. В статье рассматриваются вопросы обеспечения мира и безопасности нашей страны и молодёж, повышения правовой культуры общества, повышения правового сознания и культуры сотрудников органов внутренних дел в целях повышения грамотности населения. поднятие практики умения правильно применять законодательство на новый качественный уровень.Annotation. The article discusses the issue of ensuring the peace and security of our country and its citizens, increasing the legal culture of the society, raising the legal consciousness and culture of the employees of the internal affairs body in order to increase the literacy of the population, raising the practice of being able to correctly apply legislation to a new level in terms of quality.