BADIIY ASAR STRUKTUR POETIKASI BORASIDA ILMIY IZLANISHLAR: NAZARIY ASOSLAR, YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada badiiy asar struktur poetikasining ilmiy izlanishlari va tahlil metodlarini ko’rib chiqiladi. Maqolada badiiy asarlarning shakli, tuzilishi, kompozitsiyasi va ma'nosi o’rtasidagi o’zaro bog'lanishlar tahlil qilinadi. Struktur poetika asarlarni nafaqat uning tashqi shakli, balki uning ichki tizimi orqali ham tushunishga qaratilgan ilmiy yo’nalish bo’lib, bu jarayonda shakl va mazmunning integratsiyasi, kompozitsion tuzilish va tilning estetik roli muhim o’rin tutadi.