MASOFAVIY TA’LIM VA UNI TASHKIL ETISH ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Izoh: Mazkur maqolada masofaviy ta’limning mazmuni, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, afzalliklari hamda uni samarali tashkil etishning asosiy yo‘nalishlari yoritib berilgan. Shuningdek, masofaviy ta’limni amalga oshirishda texnik infratuzilma, o‘qituvchi va talabalar uchun zarur bo‘lgan sharoitlar, platforma tanlovi, o‘quv materiallarini raqamlashtirish kabi muhim omillar tahlil qilingan. Maqolada masofaviy ta’limning muvaffaqiyatli joriy etilishi uchun metodik va tashkiliy yondashuvlar taklif etiladi.Annotation:This article explores the essence of distance education, its role in the modern educational system, its advantages, and the main directions for its effective organization. It also analyzes important factors in implementing distance learning, such as technical infrastructure, necessary conditions for teachers and students, platform selection, and the digitization of educational materials. The article proposes methodological and organizational approaches for the successful implementation of distance education.Аннотация: В данной статье раскрывается содержание дистанционного обучения и его место в современной системе образования. Подробно рассматриваются преимущества дистанционного формата, пути его эффективной организации, техническая инфраструктура, выбор платформы, цифровизация учебных материалов. Также анализируются необходимые условия для преподавателей и студентов. Предлагаются методические и организационные подходы для успешного внедрения дистанционного обучения. Статья содержит практические рекомендации, направленные на развитие современных цифровых образовательных процессов.