"DEVONU LUG‘ATIT TURK" TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada XI asrda yashab ijod qilgan mashhur olim Mahmud Qoshg‘ariy tomonidan yaratilgan “Devonu Lug‘atit Turk” asarining yaratilish tarixi, mazmuni, tuzilishi, tilshunoslikka qo‘shgan hissasi va keyingi avlod ilmiy tadqiqotchilari tomonidan o‘rganilishi keng yoritilgan. Asar o‘z davridagi turkiy tillarning boy leksik va madaniy merosini saqlab qolgan, va bugungi kunda ham qadimiy turkiy tilshunoslikning bebaho manbasi sifatida e’tirof etiladi.