RAQOBATBARDOSH VA BARQAROR IQTISODIYOTNI SHAKLLANTIRISHDA KORXONALAR BOSHQARUV FAOLIYATINING ROLINI TAHLIL QILISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA STRATEGIYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola raqobatbardosh va barqaror iqtisodiyotni shakllantirishda korxonalar boshqaruv faoliyatining muhim rolini tahlil qiladi. Maqolada zamonaviy iqtisodiy sharoitlar, globalizatsiya va raqamli transformatsiya kontekstida korxonalar qanday qilib o‘z strategiyalarini yangilab, raqobat ustunligini saqlab qolishlari mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Tahlil jarayonida korxonalar uchun samarali boshqaruv, innovatsion yondashuvlar, barqaror rivojlanish tamoyillari va ijtimoiy mas’uliyatning ahamiyati ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada muvaffaqiyatli korxonalarning tajribalari asosida amaliy tavsiyalar berilib, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash uchun zarur bo‘lgan strategik rejalashtirish jarayonlari yoritiladi.