XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI VA SHAROITLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xususiy tadbirkorlikni rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar va sharoitlar tahlil qilinadi. Iqtisodiy, huquqiy, moliyaviy va ijtimoiy omillarning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri, shuningdek, davlat siyosati, soliq imtiyozlari, infratuzilma va innovatsion ekotizimning roli o‘rganiladi. Maqolada xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashda moliyaviy resurslarga ega bo‘lish, bozor raqobati va axborot texnologiyalarining ahamiyati alohida e’tibor beriladi. Xalqaro va mahalliy amaliyotlar misollar orqali tahlil qilinib, xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish uchun qulay sharoitlar yaratishning samarali usullari ko‘rsatiladi.