XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDA BANKLARNING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xususiy tadbirkorlikni rivojlantirishda banklarning roli va ta’siri tahlil qilinadi. Banklar tomonidan taqdim etiladigan moliyaviy xizmatlar, jumladan, kreditlar, investitsiya imkoniyatlari va lizing xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashdagi muhim omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada foiz stavkalari, kredit olish shartlari, moliyaviy mahsulotlarning mavjudligi va bank xizmatlarining tadbirkorlik muhitiga ta’siri o‘rganiladi. Mahalliy va xalqaro bank tizimlari tajribasi misollar orqali tahlil qilinib, banklarning innovatsiyalarni rag‘batlantirish va iqtisodiy rivojlanishga hissa qo‘shishdagi ahamiyati ko‘rsatiladi.