ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIDA EPISTOLYAR SHAKLNING BADIY FUNKSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
AnnotatsiyMazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotida epistolyar shaklning badiiy funksiyalari, uning psixologik, estetik va uslubiy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Turli adiblarning asarlaridan misollar keltirilib, epistolyar shakl orqali obrazlar ruhiy olamini yoritish, syujetni dinamik rivojlantirish kabi jihatlar ko‘rsatib beriladi.АннотацияВ данной статье анализируются художественные функции эпистолярной формы в современной узбекской литературе, её психологические, эстетические и стилистические возможности. На примерах из произведений различных писателей демонстрируются такие аспекты, как раскрытие духовного мира образов посредством эпистолярной формы и динамическое развитие сюжета.AbstractThis article analyzes the artistic functions of the epistolary form in contemporary Uzbek literature, examining its psychological, aesthetic, and stylistic potential. Examples from works of various authors are presented to illustrate aspects such as illuminating characters' inner worlds through the epistolary form and dynamically developing the plot.