EGILUVCHAN ELEKTR KABELLARNING KONSTRUKTIV XUSUSIYATLARI VA ISHLATILADIGAN MATERIALLAR TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada egiluvchan elektr kabellarning konstruktiv xususiyatlari, ularning tuzilishiga ta’sir etuvchi omillar hamda ishlab chiqarishda qo‘llaniladigan materiallar tahlil qilingan. Harakatlanuvchi mexanizmlar, avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish tizimlari kabi sohalarda keng qo‘llaniladigan bunday kabellarning asosiy xususiyati — uzoq muddatli egilish va harakatga bardoshlilikdir. Shuningdek, kabellar tuzilmasining qatlamli , ekranlash usullari va tashqi qoplama materiallarining himoya xususiyatlari ham ko‘rib chiqilgan. Tahlil natijalari egiluvchan kabellarni tanlash va loyihalashda muhim omillarni aniqlashga yordam beradi.