O‘ZBEKISTONDA QAYTA TIKLANUVCHI VA MUQOBIL ENERGETIKA TEXNOLOGIYALARINING RIVOJLANISH HOLATI VA ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda qayta tiklanuvchi va muqobil energetika texnologiyalarining hozirgi rivojlanish holati, mavjud salohiyati va istiqbolli yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Quyosh, shamol, biomassa va geotermal manbalar asosida energiya ishlab chiqarish imkoniyatlari, hukumat tomonidan amalga oshirilayotgan dasturlar va xalqaro hamkorlikdagi loyihalarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, energetika sohasidagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda yashil energetikani rivojlantirishning zaruriy shartlari va istiqbollarini belgilashga xizmat qiladi.