KONSENTRLANGAN QUYOSH ELEKTR STANSIYALARI: ZAMONAVIY ENERGIYA YECHIMI,UNING ISTIQBOL VA KAMCHILIKLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada konsentrlangan quyosh elektr stansiyalarining (CSP – Concentrated Solar Power) ishlash prinsipi, texnologik afzalliklari, ekologik samaradorligi va O‘zbekiston hamda dunyo miqyosida qo‘llanilish istiqbollari tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur texnologiyaning kamchiliklari, iqtisodiy to‘siqlari va amaliyotda duch kelinadigan muammolar muhokama qilingan. CSP texnologiyasi qayta tiklanuvchi energiyaning muqobil shakli sifatida barqaror kelajak sari muhim qadam hisoblanadi.