RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR SHAROITIDA BANK BOSHQARUVINI TASHKIL ETISHNING XORIJIY TAJRIBALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar sharoitida bank boshqaruvini tashkil etishning xorijiy tajribalari tahlil qilinadi. Raqamlashtirish jarayonlarining bank faoliyatiga ta’siri, jumladan, sun’iy intellekt, blokcheyn, katta ma’lumotlar tahlili va avtomatlashtirilgan tizimlarning qo‘llanilishi o‘rganiladi. Xalqaro banklarning raqamli transformatsiya strategiyalari, mijozlar bilan ishlashda innovatsion yondashuvlar va operatsion samaradorlikni oshirish tajribalari misollar orqali ko‘rib chiqiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarning bank boshqaruvi, xavf-xatarlarni boshqarish va moliyaviy xizmatlar sifatiga ta’siri tahlil qilinadi.