TURKISTON O’LKASIDA ZAMONAVIY TIBBIY XIZMAT TARIXI (19-ASR OXIRI - 20 ASR BOSHLARI) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ish Turkiston o‘lkasida zamonaviy tibbiy xizmatning shakllanishi va rivojlanishiga bag‘ishlangan. Unda 19-asr oxiri va 20-asr boshlarida Rossiya imperiyasi tarkibidagi Turkiston o‘lkasida tibbiyot sohasida amalga oshirilgan islohotlar, yangi davolash usullarining joriy etilishi, shifoxonalar va poliklinikalar tarmog‘ining rivojlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, mahalliy aholining tibbiy xizmatga bo‘lgan munosabati, xalq tabobati va zamonaviy tibbiyotning o‘zaro aloqalari o‘rganilgan. Ishda arxiv hujjatlari, davriy nashrlar va o‘sha davr shifokorlarining ilmiy ishlari asosida Turkiston o‘lkasida tibbiy xizmatning taraqqiyoti yoritiladi.