AHOLI ORASIDA COVID-19 BILAN KASALLANISH VA UNING ASORATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada COVID-19 pandemiyasi davrida aholining kasallikka chalinish holatlari, uning asosiy sabablari va ijtimoiy-gigiyenik omillar yoritilgan. Kasallikning klinik kechishi, asoratlari, uzoq muddatli oqibatlari hamda ularni kamaytirish bo‘yicha profilaktik choralar tahlil qilinadi. COVID-19 ni o‘tkazgan bemorlar orasida uchraydigan asoratlar – o‘pka fibrozlari, yurak qon-tomir, nevrologik va psixologik muammolar haqida ilmiy dalillar asosida ma’lumot beriladi. Maqola sog‘liqni saqlash mutaxassislari, talabalar va keng jamoatchilik uchun mo‘ljallangan.