KO'KRAK BEZI SARATONI KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, KLINIKASI VA PROFILAKTIKASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ayollar salomatligiga jiddiy xavf tug‘diruvchi onkologik kasallik — ko‘krak bezi saratonining etiologiyasi, klinik ko‘rinishlari va zamonaviy profilaktika usullari yoritilgan. Kasallikning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, erta tashxisning ahamiyati, davolash va oldini olish choralari ilmiy asoslangan tibbiy adabiyotlar va statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, hayot tarzini sog‘lomlashtirish orqali kasallik xavfini kamaytirish yo‘llariga e’tibor qaratilgan.