PSIXOTROP DORI VOSITALARINI TARKIBINI BIOKIMYOVIY TEKSHIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada psixotrop dori vositalarining kimyoviy tarkibi va ularni biokimyoviy tekshirish usullari yoritilgan. Psixotrop moddalar markaziy asab tizimiga ta’sir ko‘rsatadigan birikmalar bo‘lib, ularning sifati, tozaligi va xavfsizligini aniqlash biokimyoviy usullarning dolzarb yo‘nalishidir. Maqolada spektral analiz, xromatografiya, fermentativ usullar va boshqa zamonaviy metodikalar haqida ma’lumotlar keltirilgan.