KARIYESNI KELIB CHIQISH SABABLARI VA UNING OLDINI OLISH CHORALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada karies kasalligi ning kelib chiqish sabablari va uning oldini olish chora-tadbirlari yoritib berilgan . Karies stomatologik kasalliklar orasida eng ko‘p uchraydigan muammolardan biri bo‘lib, unga turli bakterial, gigiyenik va oziqlanish omillari ta’sir qiladi. Maqolada shaxsiy, klinik va jamoat profilaktika usullariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijasida kariesni erta davrda aniqlash va samarali profilaktika choralari ko‘rish orqali uning tarqalishini kamaytirish mumkinligi xulosa qilingan. Maqola umumiy amaliyotdagi stomatologlar, talabalar va jamoatchilik farzand ustiryatgan ota-onalar uchun foydalidir.