DZYUDONING JAXON MIQYOSIDAGI O‘RNI EVOLYUTSIYASI VA TA'SIRI: (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Dzyudoning Yaponiyadagi ildizlaridan global hodisaga qadar bo'lgan sayohati doimiy jozibasi va ko'p qirraliligidan dalolat beradi. Imratning iltimosiga ko'ra, ushbu tadqiqot dzyudo tabiiy  b bardosh sport turi, balki shaxsiy o'sish va madaniy yordam sifatida ham xizmat qilishini ta'kidlaydi.