YUQORI ENTROPIYALI QUYMALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola yuqori entropiyali quymalar (HEA) haqida, ularning fizik, mexanik va termodinamik xossalarini o‘rganishga qaratilgan. HEA lar ko‘p elementli quymalardir, ularning entropiya darajasi yuqori bo‘lib, ular noyob va yuqori samarali xossalariga ega. Tadqiqotlar natijasida, HEA lar yuqori harorat va shokli kuchlanishlarga chidamlilik, korroziyag qarshilik va yuqori mexanik xossalar bilan ajralib turadi.