INGLIZ TILIDA PREDLOGLARNING ISHLATILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ingliz tilida predloglarning grammatik va semantik xususiyatlarini tahlil qiladi. Predloglarning asosiy turlari — joy, vaqt, yo‘nalish, sabab va vosita predloglari — batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, predloglarning frazali fe’llar va sifat-birliklaridagi roli, o‘quvchilarning predloglarni o‘rganishda duch keladigan qiyinchiliklari tahlil etiladi. Maqolada predloglarni o‘rgatishda samarali metod va usullar — kontekstual yondashuv, interaktiv mashqlar, vizual vositalar va rolli o‘yinlar — tavsiya etiladi. Tadqiqot natijalari ingliz tilini o‘rganuvchilarning predloglardan to‘g‘ri foydalanish qobiliyatini oshirishga xizmat qiladi. Maqola o‘qituvchilar va til o‘rganayotganlar uchun amaliy qo‘llanma sifatida mo‘ljallangan.