ONA TILI DARSLARIDA KASBIY TERMINLARNI O‘RGATISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kasb-hunar ta’limi tizimida ona tili darslari orqali kasbiy terminlarni o‘rgatishning dolzarbligi, ularni samarali o‘zlashtirish usullari, hamda bu jarayonda o‘qituvchi faoliyatining yangicha metodik yondashuvlarga asoslanishi zarurligi haqida so‘z yuritiladi. Maqolada kasbiy terminlarning o‘quvchilarning so‘z boyligini kengaytirish, nutq madaniyatini shakllantirish va kasbiy kommunikatsiya malakalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, terminlarni o‘qitishda kontekst asosida ishlash, lug‘atlar tuzish, integratsiyalashgan darslar tashkil etish, AKT vositalaridan foydalanish kabi samarali usullar taklif etilgan. Maqola ona tili fani bilan kasbiy ta’lim o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni mustahkamlashga qaratilgan metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.