JINSNING SHAKLLANISHIDA GARMONLARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Organik olam evolyutsiyasining ma’lum bosqichida Yer yuzida ayrim jinsli organizmlar paydo bo‘lgan. Ayrim jinsli organizmning tarixiy jarayonda paydo bo’lishi katta biologik ahamiyatga ega. Har xil jinsli organizmlarning o‘zaro qo‘shilishi irsiy axborotning ko‘payishiga, muhit sharoitiga moslashishiga imkon bergan.