TOG‘AY MUROD HAYOTI VA IJODINI O‘QITISH – PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining atoqli namoyandalaridan biri – Tog‘ay Murod (Tohir Malik) hayoti va ijodini umumta’lim maktablarida va oliy ta’lim muassasalarida o‘qitishdagi dolzarb pedagogik muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, adibning murakkab badiiy tafakkuri, timsollarga boy asarlari va ularning talabalarga yetkazilish metodikasi, estetik idrok va tarixiy ongni shakllantirishdagi o‘rni o‘rganiladi.