MUAMMOLI O‘QITISH TIZIMIDAN FOYDALANIB BOSHLANG‘ICH SINF DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING O‘QUV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Boshlang‘ich ta’lim bosqichi har bir bolaning ta’lim olishdagi eng muhim davri hisoblanadi. Bu davrda o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, mustaqil fikrlash qobiliyati va o‘rganish ko‘nikmalari shakllanadi. Shu bois, boshlang‘ich sinf darslarida o‘quvchilarning o‘quv faoliyatini samarali rivojlantirish uchun zamonaviy pedagogik yondashuvlardan foydalanish zarur. Muammoli o‘qitish tizimi aynan shunday yondashuvlardan biri bo‘lib, u o‘quvchilarning faolligini oshirish, fikrlash jarayonini rivojlantirish va o‘rganishga bo‘lgan qiziqishni kuchaytirishga xizmat qiladi.