INFORMATIKA - ZAMONAVIY KASBLAR ASOSI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada texnikum va kasb-hunar maktablarida tahsil olayotgan o‘quvchilar uchun informatika fanining ahamiyati yoritilgan. Maqolada informatikaning asosiy yo‘nalishlari-dasturlash, kompyuter tarmoqlari, axborot xavfsizligi, ma’lumotlar bazasi, sun’iy intellekt kabi sohalar haqida tushuncha berilgan. Shuningdek, informatikaning amaliy hayotdagi o‘rni, ish topish imkoniyatlari, frilans va masofaviy ishlar, raqamli savodxonlik va zamonaviy dasturlar bilan ishlash bo‘yicha foydali ma’lumotlar keltirilgan. Maqola o‘quvchilarni zamonaviy texnologiyalarni chuqur o‘rganishga va o‘z ustida muntazam ishlashga undaydi.