" 2-SINFLARDA MATEMATIKADAN SINFDAN TASHQARI ISHLAR SHAKLLARINI TASHKIL ETISH" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 2-sinflarda matematikadan sinfdan tashqari ishlarni tashkil etishning ahamiyati va samarali usullari ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va matematik tafakkurlarini shakllantirishga qaratilgan turli usullar, jumladan, matematik o‘yinlar, musobaqalar, to‘garaklar va amaliy mashg‘ulotlar tahlil qilinadi. O‘qituvchining bu jarayondagi roli va samarali tashkil etish tamoyillari ham yoritiladi.