NYUTONNING 2-QONUNINI QO'LLANISHI VA AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Nyutonning 2-qonunining nazariy asoslari, kundalik hayot va texnika sohalaridagi qo‘llanilishi hamda ahamiyati yoritiladi. Nyutonning 2-qonuni mexanik harakatlarni tahlil qilishda muhim o‘rin tutadi va jismlarga ta’sir qiluvchi kuch va ularning tezlanishi o‘rtasidagi bog‘liqlikni ifodalaydi. Maqolada ushbu qonunning formulasi, fizik tamoyillari va turli holatlarda amaliy misollari ko‘rsatilib, uning ilm-fan va texnologiyadagi o‘rni tahlil qilinadi.