ISLOM KARIMOV: MUSTAQIL O‘ZBEKISTON ASOSCHISI VA MILLIY TARAQQIYOT STRATEGIYASINING MUALLIFI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Islom Karimovning O‘zbekiston Respublikasi mustaqilligini e’lon qilishdagi tarixiy roli va milliy taraqqiyot strategiyasini ishlab chiqishdagi beqiyos hissasi yoritilgan. Uning siyosiy yetakchiligi, mustaqil davlat qurishdagi strategik qarashlari, ma’naviy-ma’rifiy sohadagi tashabbuslari hamda xalqaro maydonda O‘zbekistonning obro‘sini oshirishga qo‘shgan hissasi zamonaviy tahlil asosida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Islom Karimov asos solgan g‘oya va tamoyillarning bugungi O‘zbekiston rivoji bilan qanday uzviy bog‘liqlikda davom etayotgani ham tahlil qilinadi.