“QUYOSHNING FIZIK TABIATI” “THE PHYSICAL NATURE OF THE SUN” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Quyoshning fizik tabiati va uning asosiy xususiyatlari ichki tuzilishiga atab yozilgan bo’lib. Unda Quyoshning tuzilishi ichki energiya manbai va bizning sayyoramizga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan tushintiriladi. Maqolada Quyoshning markazidagi yadroda sodir bo’ladigan hodisalar, Quyoshdagi dog’lar, chaqnashlar va magnit faollik  kabi hodisalar ham  tahlil qilinadi.