JINOIY JAZOLARNI LIBERALLASHTIRISH-QONUN USTUVORLIGINING MUHIM SHARTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda o‘lim jazosini bekor qilishning murakkabligi va bosqichmabosqich amalga oshirilishi zarurligi masalalari ko‘rib chiqilgan. Prezident Islom Karimovning bu boradagi fikrlari, xususan, aholi o‘rtasida tushuntirish ishlari olib borish, umrbod qamoq jazosini o‘tash uchun zarur sharoitlarni yaratish kabi masalalarga e’tibor qaratilgan. O‘lim jazosini bekor qilishning inson huquqlari va qonuniy manfaatlarini ta’minlashdagi ahamiyati ta’kidlangan.