TAYANCH-HARAKAT TIZIMI KASALLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tayanch-harakat tizimi kasalliklari mushaklar, suyaklar, bo'g'inlar, tendonlar, ligamentlar, xaftaga va orqa miya disklariga ta'sir qilishi mumkin bo'lgan kasalliklar guruhidir. Mushak-skelet tizimining kasalliklari og'riq, harakatchanlikni yo'qotish, shishish va qattiqlikka olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada tayanch-harakat tizimi kasalliklarining har xil turlari va ularning potentsial belgilari, sabablari, davolash va oldini olish usullari muhokama qilinadi.