BUYRAK YETISHMOVCHILIGINING KELIB CHIQISHI . (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola  bugungi kunda dolzarb bo’lgan buyrak yetishmovchiligi  kelib chiqish sabablari , klinikasi davolash, bu kasallikda zamonaviy davolash usullarini qo’llash , zamonaviy texnikalardan foydalanishga muljallangan. Buyrak etishmovchiligi - bu buyraklaringizdan biri yoki ikkalasi o'z-o'zidan ishlamaydigan holat. Sabablari diabet, yuqori qon bosimi va o'tkir buyrak shikastlanishlari. Alomatlar orasida charchoq, ko'ngil aynishi va qusish, shishish, hojatxonaga qanchalik tez-tez boradigan o'zgarishlar va miya tumanligi kiradi. Davolash dializ yoki buyrak transplantatsiyasini o'z ichiga oladi.