TIBBIYOT PSIXOLOGIYASI, UNING VUJUDGA KELISH TAMOYILLARI VA TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
tibbiyot psixologiyasi — bu tibbiyot va psixologiya sohalarini birlashtiruvchi ilmiy yo'nalish bo'lib, inson ruhiy holatining sog'liq va kasalliklar bilan qanday bog'liqligini o'rganadi. Ushbu soha, psixologik faktorlarning jismoniy salomatlikka ta'sirini, shuningdek, jismoniy kasalliklarning psixologik holatga ta'sirini o'rganadi. Tibbiyot psixologiyasining vujudga kelishi bir necha tamoyillarga asoslangan.