Tendonit kasalligining belgilari , davolash choralari (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tendonit (tendinit) - bu mushaklar va suyaklar (tendonlar) orasidagi biriktiruvchi to'qimalarning yallig'lanishi. Ko'pincha takroriy harakatlar tufayli tendonit og'riqli bo'lishi mumkin. Bu tirsagingizda, tizzangizda, elkangizda, soningizda, Axilles tendonida va bosh barmog'ingiz tagida sodir bo'lishi mumkin. Dam olish va mashaqqatli ishlardan qochish tendonlarning tiklanishiga yordam beradi.