UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kasb tushunchasining mohiyati, kasb tanlashning psixologik va pedagogik asoslari hamda ta’lim muassasalari, ayniqsa maktab va psixologlarning bu boradagi o‘rni yoritilgan. Kasbga yo‘naltirish jarayoni o‘quvchining shaxsiy salohiyati, qiziqishlari va moyilliklarini aniqlash orqali to‘g‘ri yo‘l tanlashiga ko‘maklashuvchi muhim pedagogik faoliyat sifatida talqin etiladi. Shuningdek, kasb tanlashda tibbiy, psixologik va falsafiy yondashuvlar uyg‘unligining ahamiyati ta’kidlangan. Mazkur maqola ota-onalar, o‘qituvchilar, maktab psixologlari va kasb tanlashga oid ish yuritayotgan mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.