IKKINCHI JAHON URUSHI YILLARIDA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA GUMANITAR FANLAR RIVOJI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida O’zbekistonda faoliyat yuritgan ba’zi oliy ta’lim muassasalari misolida respublikada gumanitar fanlar sohalarida amalga oshirilgan ilmiy-tadqiqot ishlar ko’rib o’tiladi. Davr nuqtayi nazaridan olib qaraganda bu paytda olib borilgan ilmiy izlanishlar o’zining dolzarbligi bilan alohida ajralib turgan. Qolaversa, ko’pgina ilmiy masalalarga aniq javoblar berilganligi ham bu davrning asosiy jihatlaridan biri sifatida baholanadi.